- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
- Într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt, presărați mălai.
- Întindeți aluat de pizza pe blatul de lucru.
- Așezați forma obținută în tava pregătită.
- Presărați gorgonzola și un praf de piper.
- Într-un bol amestecați smochinele cu oțetul balsamic și lăsați-le deoparte.
- Coaceți blatul de pizza cu gorgonzola până când crusta este maronie, timp de 15 minute.
- Scoateți pizza și decorați-o cu feliile de proscciuto încât să acoperiți în întregime.
- Așezați bucățile de smochine și introduceți din nou la cuptor pentru 1 minut, până când smochinele se încălzezc.
- Stropiți frunzele de rucola cu 1 linguriță de oțet și serviți pizza cu salată pe deasupra.
Credit Foto: Thinkstock/getty images
Poza principala
- mălai
- blat de pizza
- 230 g Gorgonzola
- 6 smochine tăiate
- 2 linguri oțet balsamic
- 8 felii subțiri prosciutto
- 1 lingură ulei măsline
- rucola
Ai in plan să îi răsfeți pe cei dragi cu o pizza și nu ai idee ce topping-uri să folosești? Îți venim în ajutor cu o super rețetă cu smochine și gorgonzola.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu