Mâncăruri

Pizza cu smochine

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
  2. Într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt, presărați mălai.
  3. Întindeți aluat de pizza pe blatul de lucru. 
  4. Așezați forma obținută în tava pregătită.
  5. Presărați gorgonzola și un praf de piper.
  6. Într-un bol amestecați smochinele cu oțetul balsamic și lăsați-le deoparte.
  7. Coaceți blatul de pizza cu gorgonzola până când crusta este maronie, timp de 15 minute.
  8. Scoateți pizza și decorați-o cu feliile de proscciuto încât să acoperiți în întregime.
  9. Așezați bucățile de smochine și introduceți din nou la cuptor pentru 1 minut, până când smochinele se încălzezc.
  10. Stropiți frunzele de rucola cu 1 linguriță de oțet și serviți pizza cu salată pe deasupra. 

  Credit Foto: Thinkstock/getty images

Poza principala

pizza_cu_smochine.jpg

  • mălai
  • blat de pizza
  • 230 g Gorgonzola
  • 6 smochine tăiate
  • 2 linguri oțet balsamic
  • 8 felii subțiri prosciutto
  • 1 lingură ulei măsline
  • rucola
Ai in plan să îi răsfeți pe cei dragi cu o pizza și nu ai idee ce topping-uri să folosești? Îți venim în ajutor cu o super rețetă cu smochine și gorgonzola.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE