Home » Pizza de casă cu cârnăciori

Pizza de casă cu cârnăciori

1.Amestecă drojdia uscată cu zahărul și toarnă treptat apa călduță. Amestecă bine și lasă să crească 15-20 de minute la loc cald.

2.Între timp, amestecă sosul de roșii cu un praf de piper, oregano/busuioc uscat după gust. Lasă-l deoparte să se combine aromele. Taie julien ceapa, fâșii șunca și mozzarella, rondele cârnăciorii.

3.Cerne făina într-un castron, adaugă un praf de oregano, sare și maiaua. Frământă cinci minute, cât aluatul capătă elasticitate. Lasă-l în castronul pudrat cu făină și pune aluatul de pizza la crescut 30 de minute.

4.Rupe un sfert din aluat și lasă-l deoparte, iar restul întinde-l  în tava tapetată cu hârtie de copt. Dă tava la cuptor 10 minute. Întinde aluatul păstrat și rulează-l ușor.

5.Scoate din cuptor, unge blatul de pizza cu sosul de roșii aromatizat și așază de jur împrejur ruloul din aluat. Cu degetul mare de la mână, apasă pe marginile ruloului, formând niște orificii. Pune în fiecare o bucățică de cârnăcior, iar pe mijlocul blatului așază ceapa, șunca și mozzarella și dă la cuptor 25-35 de minute sau până aluatul s-a copt și a devenit rumen și pofticios. Servește aceasta pizza de casa cu carnaciori imediat.

 

Pizza cu margine de mozzarella

Poza principala

fotolia_49776976_subscription_xxl.jpgc_azurita_-_fotolia.com_mica.jpg

350 g făină

10 g drojdie

3-4 linguri cu ulei de măsline

225 ml apă călduță

oregano

½ linguriță cu zahăr

¼ linguriță cu sare

 

Pentru umplutură:

2 cârnăciori semiafumați

200 g șuncă

200 g mozzarella

1 ceapă medie

2-3 linguri sos de roșii

oregano/busuioc

piper

 

Pizza cu roșii și busuioc

Pizza de casă cu cârnăciori, o alegere minunată pentru o seară în compania celor dragi.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.