1.Amestecă drojdia uscată cu zahărul și toarnă treptat apa călduță. Amestecă bine și lasă să crească 15-20 de minute la loc cald.
2.Între timp, amestecă sosul de roșii cu un praf de piper, oregano/busuioc uscat după gust. Lasă-l deoparte să se combine aromele. Taie julien ceapa, fâșii șunca și mozzarella, rondele cârnăciorii.
3.Cerne făina într-un castron, adaugă un praf de oregano, sare și maiaua. Frământă cinci minute, cât aluatul capătă elasticitate. Lasă-l în castronul pudrat cu făină și pune aluatul de pizza la crescut 30 de minute.
4.Rupe un sfert din aluat și lasă-l deoparte, iar restul întinde-l în tava tapetată cu hârtie de copt. Dă tava la cuptor 10 minute. Întinde aluatul păstrat și rulează-l ușor.
5.Scoate din cuptor, unge blatul de pizza cu sosul de roșii aromatizat și așază de jur împrejur ruloul din aluat. Cu degetul mare de la mână, apasă pe marginile ruloului, formând niște orificii. Pune în fiecare o bucățică de cârnăcior, iar pe mijlocul blatului așază ceapa, șunca și mozzarella și dă la cuptor 25-35 de minute sau până aluatul s-a copt și a devenit rumen și pofticios. Servește aceasta pizza de casa cu carnaciori imediat.
350 g făină
10 g drojdie
3-4 linguri cu ulei de măsline
225 ml apă călduță
oregano
½ linguriță cu zahăr
¼ linguriță cu sare
Pentru umplutură:
2 cârnăciori semiafumați
200 g șuncă
200 g mozzarella
1 ceapă medie
2-3 linguri sos de roșii
oregano/busuioc
piper
Adaugă comentariu