Home » Pizza de vară

Pizza de vară

1. Amestecă drojdia cu zahărul și apa și lasă 15 minute să dospească. Toarnă apoi amestecul într-un castron în care ai pus făina cernută.

 

2. Amestecă ușor și adaugă uleiul, boia și oregano după gust, iar la final sarea. Frământă 10-15 minute sau până când aluatul devine elastic și nu se lipește de mâini. Acoperă și lasă la crească o oră.

 

3. Între timp, taie vânăta felii, presară sare deasupra și lasă-le la scurs. Rumenește-le apoi într-o tigaie unsă cu puțin ulei.

 

4. Întinde aluatul în tavă și unge-l cu sosul de roșii pregătit din ingredientele enumerate. Dă la cuptor 10-15 minute.

 

5. Scoate tava și pune deasupra feliile de mozzarella, vinetele și roșiile feliate, cașcavalul ras, câteva frunze de spanac și busuioc. 

 

6. Dacă-ți mai rămâne sos, unge la final pizza. Dă la cuptor alte 20-30 de minute sau până pizza a căpătat o culoare rumenă și apetisantă.

 

Sugestie. Vinetele le poți înlocui cu dovlecei pregătiți în același mod.

 

Pizza cu vinete și ciuperci

Poza principala

piza_mica.jpg

Pentru aluat:

350 g făină

10 g drojdie uscată

225 ml apă călduță

3 linguri cu ulei de măsline

¼ linguriță cu sare

½ linguriță cu zahăr

boia

oregano

 

Pentru umplutură:

200 g mozzarella feliată

100 g cașcaval ras

1 vânătă mică

2 roșii

frunze de spanac

busuioc verde

ulei

 

pentru sos:

200 ml suc de roșii

sare

piper

busuioc

oregano

 

Quiche de vară cu roșii

Pizza de vară se pregătește ușor și este mult prea delicioasă pentru a nu o încerca.
Numar de portii
6
Calorii
300
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE