1. Amestecă drojdia cu zahărul și apa și lasă 15 minute să dospească. Toarnă apoi amestecul într-un castron în care ai pus făina cernută.
2. Amestecă ușor și adaugă uleiul, boia și oregano după gust, iar la final sarea. Frământă 10-15 minute sau până când aluatul devine elastic și nu se lipește de mâini. Acoperă și lasă la crească o oră.
3. Între timp, taie vânăta felii, presară sare deasupra și lasă-le la scurs. Rumenește-le apoi într-o tigaie unsă cu puțin ulei.
4. Întinde aluatul în tavă și unge-l cu sosul de roșii pregătit din ingredientele enumerate. Dă la cuptor 10-15 minute.
5. Scoate tava și pune deasupra feliile de mozzarella, vinetele și roșiile feliate, cașcavalul ras, câteva frunze de spanac și busuioc.
6. Dacă-ți mai rămâne sos, unge la final pizza. Dă la cuptor alte 20-30 de minute sau până pizza a căpătat o culoare rumenă și apetisantă.
Sugestie. Vinetele le poți înlocui cu dovlecei pregătiți în același mod.
Pentru aluat:
350 g făină
10 g drojdie uscată
225 ml apă călduță
3 linguri cu ulei de măsline
¼ linguriță cu sare
½ linguriță cu zahăr
boia
oregano
Pentru umplutură:
200 g mozzarella feliată
100 g cașcaval ras
1 vânătă mică
2 roșii
frunze de spanac
busuioc verde
ulei
pentru sos:
200 ml suc de roșii
sare
piper
busuioc
oregano
Adaugă comentariu