Dizolvati drojdia in apa calda. Cerneti faina si sarea intr-un bol, faceti o gropita in centru si adaugati drojdia. Lasati deoparte pentru 30 de minute. Framantati apoi aluatul de pizza pana devine elastic si nu se prinde de degete. Loviti aluatul de blatul de lucru, puneti-l intr-un castron, acoperiti castronul cu un servet si lasati-l deoparte sa creasca. Ar trebui sa isi dubleze volumul.
Intindeti aluatul de pizza. Amestecati toate ingredientele pentru sos si intindeti-le pe aluat. Presarati branza rasa, apoi asezati rosia taiata, ceapa, carnatii si ciupercile. Coaceti pizza 30 de minute la 220 de grade.
1 ceapa
3 ciuperci
10 feliute carnat
1 rosie
1 cana de branza rasa
Cateva frunze de patrunjel
Pentru sos:
1 conserva de rosii tocate
2 catei de usturoi
1 lingurita oregano
1 lingurita ulei de masline
Pentru aluatul de pizza:
1/2 lingurita drojdie
2/3 cana apa calda
2 1/2 cani faina + faina pentru blatul de lucru
1 lingurita sare
[…] nu uitam, de asemenea, ca pizza este un aliment care mai contine si multe grasimi (uleiul sau margarina din aluat), sare sau chiar […]