Home » Mâncăruri » Pizza turcească
Mâncăruri

Pizza turcească

1. Cerne făină, fă un cuib în centru şi pune drojdia. Adaugă ulei. Treptat, încorporează apă călduţă (cca 250 ml) şi frământă. După ce aluatul de pizza s-a legat, presară sare și mai frământă cinci minute. Lasă să crească 45 de minute. 

2. Căleşte ceapa uscată şi usturoiul până se auresc. Adaugă carnea şi lasă să scadă, până se aureşte carnea. Adaugă sare, condimente şi roşii. Lasă pe foc pentru jumătate de oră. Când a scăzut, dă deoparte să se răcorească. 

3. Aşază acest aluat de pizza întins într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Întinde din compoziţie peste aluat, presară bucăţele de brânză, pătrăţele de ardei şi rondele de roşii. Coace 25-30 de minute la 200°C. 

4. Pentru sos, taie roşiile cubulețe şi amestecă cu sos ajvar. Taie pizza felii, presară ceapă verde tocată şi ornează cu sos de roşii şi ardei. 

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Recomandare: Dacă ai poftă de pizza, dar nu te dai în vânt după felurile cu carne, pregăteşte această reţetă fără carne, o pizza vegetariana si poţi îmbogăţi gustul cu câteva rondele de vinete călite în prealabil. 

 

Pizza rustică

Poza principala

pizza_mica.jpg

Pentru aluat:

500 g făină

10 g drojdie

1 vârf de cuţit de sare

10 linguri de ulei de măsline

 

Pentru umplutură:

800 g carne tocată de vacă

440 g roşii (la conservă)

250 g brânză telemea

2 ardei graşi galbeni 

2 roşii 

3 cepe verzi

1 ceapă

3 căţei de usturoi 

2 linguri ulei de măsline

sare 

condimente (chilli, scorţişoară, chimen)

 

 

Pentru sos:

3 roşii mari

200 ml sos ajvar

 

Pizza cu branza Brie si struguri

Iată o variantă de pizza de inspiraţie arabă, care te va cuceri pe loc!
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE