1. Cerne făină, fă un cuib în centru şi pune drojdia. Adaugă ulei. Treptat, încorporează apă călduţă (cca 250 ml) şi frământă. După ce aluatul de pizza s-a legat, presară sare și mai frământă cinci minute. Lasă să crească 45 de minute.
2. Căleşte ceapa uscată şi usturoiul până se auresc. Adaugă carnea şi lasă să scadă, până se aureşte carnea. Adaugă sare, condimente şi roşii. Lasă pe foc pentru jumătate de oră. Când a scăzut, dă deoparte să se răcorească.
3. Aşază acest aluat de pizza întins într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Întinde din compoziţie peste aluat, presară bucăţele de brânză, pătrăţele de ardei şi rondele de roşii. Coace 25-30 de minute la 200°C.
4. Pentru sos, taie roşiile cubulețe şi amestecă cu sos ajvar. Taie pizza felii, presară ceapă verde tocată şi ornează cu sos de roşii şi ardei.
credit foto: Photoland/Profimedia
Recomandare: Dacă ai poftă de pizza, dar nu te dai în vânt după felurile cu carne, pregăteşte această reţetă fără carne, o pizza vegetariana si poţi îmbogăţi gustul cu câteva rondele de vinete călite în prealabil.
Pentru aluat:
500 g făină
10 g drojdie
1 vârf de cuţit de sare
10 linguri de ulei de măsline
Pentru umplutură:
800 g carne tocată de vacă
440 g roşii (la conservă)
250 g brânză telemea
2 ardei graşi galbeni
2 roşii
3 cepe verzi
1 ceapă
3 căţei de usturoi
2 linguri ulei de măsline
sare
condimente (chilli, scorţişoară, chimen)
Pentru sos:
3 roşii mari
200 ml sos ajvar
Adaugă comentariu