Iată cât de simplu poți prepara cea mai gustoasă pizza vegană, cu ingrediente alese de la Solaris!
Preparare: 20 min
La foc: 75 min
Ingrediente (4 porții)
Pentru pesto
- 2 ardei grași roșii
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri Semințe decorticate de cânepă Solaris
- 1 mână busuioc proaspăt
- 2 linguri Ulei din Semințe de Cânepă presat la rece Solaris
- sare marină fină Solaris
Pentru blat
- 230 g Semințe de floarea-soarelui Solaris, măcinate
- 1 rădăcină sfeclă roșie
- 65 ml Ulei de cocos presat la rece Solaris
- 1/2 linguriță pătrunjel verde
- Sare marină fină Solaris
Pentru topping
- 1 roșie tăiată felii
- 1/2 ceapă tocată
- 1 fir apio tăiat cubulețe
- 1 morcov ras
- 1-2 fire ceapă verde
Mod de preparare
Se prepară pesto: se coace ardeiul gras cam 30 minute la cuptorul încălzit la 150ºC. Apoi se decojește și se pasează cu mixerul împreună cu usturoiul, semințele de cânepă, busuiocul proaspăt, uleiul de cânepă și sare marină după gust.
Se prepară blatul: se rade rădăcina de sfeclă proaspătă. Se amestecă semințele de floarea-soarelui măcinate cu sfecla rasă, ulei de cocos, pătrunjel verde și puțină sare marină, până ce se formează biluțe de aluat.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se repartizează pe fund un strat de 5 mm din acest amestec. Se unge blatul cu pesto și se repartizează deasupra legumele, după fantezie. Se coace pizza la cuptor timp de cca 45 minute. Se servește presărată cu pătrunjel proaspăt.
Poftă bună!
Încearcă și: Chifteluțe vegane (de post) cu soia
Încearcă și: Spirulina: de ce să folosești acest superaliment în alimentația vegană
Adaugă comentariu