Vegetarian & vegan

Pizza vegetariana

Text
Pizza vegetariana
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
pizza_de_post_mg_1270_.jpg

Ingrediente

100 g conopidă
250 g fasole verde
150 g ciuperci
100 g porumb din conservă
2 crenvurști vegetali (100 g)
3 linguri pastă de tomate
1 legătură ceapă verde
600 g făină
½ cub drojdie (20 g)
100 g margarină
30 ml ulei
1 linguriță rasă oregano
350 ml apă
sare după indicația medicului.

Mod de preparare

Dizolvi drojdia în apă călduță și o amesteci cu făina cernută, 50 g margarină, apa călduță, sare și oregano. Frămânți aluatul și îl lași la crescut timp de 30-40 de minute, la loc cald și ferit de curent.
Cureți fasolea și conopida și le speli. În ulei și puțină apă, înăbuși fasolea ruptă în bucăți de 3-4 cm și conopida desfăcută în buchețele. Tai crenvurștii și ceapa verde în rondele  subțiri. Scurgi porumbul. Cureți, speli, tai în felii și călești ciupercile cu 1 lingură de margarină, apoi le dai prin mașina de tocat.

Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul într-o foaie cu grosimea de 1 cm, pe care o așezi într-o tavă de aragaz unsă cu margarină și tapetată cu făină sau în două forme rotunde de tartă. Înțepi aluatul din loc în loc cu o furculiță, torni pasta de tomate diluată cu apă, repartizezi legumele și crenvurștii și dai pizza la cuptor, la foc mijlociu, pentru 30 de minute.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE