Vegetarian & vegan

Pizza vegetariana

Text
Pizza vegetariana
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
pizza_vegetariana__mg_5259.jpg

Ingrediente

300 g făină
100 ml ulei
drojdie proaspătă (cât o nucă)
100 ml apă minerală
250 g măsline fără sâmburi
200 g cașcaval vegetal sau brânză Tofu
1 ceapă
1 ardei roșu
1 ardei galben
1 ardei verde
3 castraveți acri
1 lingură suc de roșii sau bulion
ulei
ketchup

Mod de preparare

Pui făina într-un lighean și o amesteci cu drojdia desfăcută în apă, un pic de sare și puțin ulei, până obții un aluat ușor de frământat. Lași aluatul la dospit la căldură până își dublează volumul.

Tai toate legumele fâșii subțiri, iar cașcavalul îl razi pe răzătoarea cu ochiuri mari. Din aluatul crescut întinzi o foaie pe care o așezi în tava de pizza, unsă cu puțin ulei.

Ungi aluatul de pizza cu pasta de roșii. Pui amestecul de legume și măsline, apoi presari cașcavalul. Pui tava în cuptorul încins și coci pizza.

Când e gata, scoți pizza, o porționezi și o servești caldă cu suc de roșii sau ketchup dulce sau picant.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE