Home » Vegetarian & vegan » Pizza vegetariană cu blat de cartofi
Vegetarian & vegan

Pizza vegetariană cu blat de cartofi

pizza vegetariana

Originară din Italia, pizza este un preparat foarte versatil. Poți folosi orice topping îți place, acesta fiind un mare avantaj dacă urmezi o dietă anume sau ești vegetarian ori vegan. În plus, există și multe alternative pentru blatul clasic pe bază de făină.

Astăzi îți vom prezenta o rețetă delicioasă de pizza cu blat de cartofi, cu topping-uri vegetariene.

Ingrediente

Pentru blat

  • 3 cartofi (500 g)
  • 1 lingură griș (15 g)
  • 2 linguri făină (30 g)
  • 1 lingură cu vârf de unt sau margarină (30 g)
  • 1 lingură pesmet (15 g)

Topping-uri

  • 1 ardei capia
  • 1/2 ceapă galbenă
  • 2-3 ciuperci proaspete
  • 2 linguri de porumb dulce
  • 100 gr sos de roșii
  • 1 cățel de usturoi (opțional)
  • sare, piper, oregano, o mână de pătrunjel proaspat
  • câteva fâșii de mozzarella

Mod de preparare

Se decojesc cartofii, se taie în cubulețe mici, apoi se pun la fiert în apă cu sare. Se zbrobesc bine, ca pentru piure. Se adaugă jumătate din cantitatea de unt/margarină, grișul și făina și se amestecă.

Se pisează usturoiul și se combină într-un bol mic cu sosul de roșii.

Se unge o tavă de pizza cu restul de unt/margarină, se tapetează cu pesmet, apoi se toarnă piureul și se întinde uniform, pentru a forma blatul. Se unge cu grijă cu sosul de roșii, apoi se presară sare, piper și oregano.

Se pun pe blat topping-urile, după ce ardeiul, ceapa și ciupercile au fost tăiate în bucățele. Se presară pătrunjel, apoi se adaugă mozzarella.

Se dă pizza la cuptor pentru 30 de minute, apoi se taie în felii și se servește caldă.

Poftă bună!

 

Încearcă și: 3 rețete de veggie burgers pe care să le încerci vara aceasta

 

Sursă foto: iStock

Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE