1. Într-un castron amestecă drojdia cu o lingură cu făină, 3-4 linguri cu apă caldă și zahăr. Acoperă și lasă să crească.
2. După 10 minute frământă maiaua cu restul de făină, uleiul și apa. Când aluatul a căpătat consistență, presară sarea și continuă frământatul. Lasă să dospească până își dublează volumul.
3. Întinde apoi o foaie și așază-o într-o tavă unsă cu ulei. Unge blatul cu roșia decojită și zdrobită bine cu furculiţa.
4. Presară cașcavalul ras și ciupercile tocate fin. Deasupra împrăștie măslinele și coace la cuptor aproximativ 20-30 de minute.
5. Când este aproape gata pune din loc în loc ardeiul și ceapa tăiată rondele, ardeiul iute și usturoiul tocat. Mai dă la cuptor 5 minute și servește cât este fierbinte.
pentru aluat:
250 g făină tip 650
1 linguriţă cu zahăr
150 ml apă
3 linguri cu ulei
½ linguriţă cu sare
pentru umplutură:
100 g ciuperci
150 g cașcaval vegetal
3 căței de usturoi
1 roşie
1 ceapa
1 ardei gras
50 g măsline
Adaugă comentariu