1. Pentru aluat, pune drojdia cu zahărul și apa într-o cană și amestecă. Lasă deoparte un sfert de oră, până ce se formează deasupra un strat gros de spumă.
2. Cerne făina într-un castron, adaugă sarea, toarnă uleiul și amestecul de drojdie. Frământă aluatul zece minute, până ce nu se mai lipește de mână, acoperă-l cu un șervet curat și lasă-l să dospească o jumătate de oră într-un loc călduţ.
3. Între timp, taie cubuleţe vânăta, dovlecelul și ciupercile și așază-le într-o tavă unsă cu ulei. Dă-le la cuptorul încins 15 minute. Întinde aluatul într-o tavă de cuptor unsă cu ulei ori tapetată cu hârtie de copt. Înţeapă foaia cu o furculiţă și dă-o la cuptorul înfierbântat pentru 10-12 minute.
4. Scoate tava, așază repede deasupra feliile de mozzarella, legumele semicoapte, roșiile și măslinele feliate, presară sare și chili (ardei iute uscat tăiat) după gust, iar la final, parmezanul. Dă din nou la cuptor 20-25 de minute.
Sugestie. Daca vrei sa mai reduci din calorii, renunta la branzeturi. Vei scapa astfel de 125 de calorii/portie.
Scapă de 500 de calorii!
350 g făină tip 650
4 linguri cu ulei de floarea-soarelui
10 g drojdie uscată
1 linguriță cu zahăr
230 ml apă călduţă
sare
Pentru umplutură:
1 vinata subţire
1 dovlecel
3 ciuperci
1 roşie
50 g măsline
100 g mozzarella
3 linguri cu parmezan
ardei iute
ulei
sare
Cum arată 200 de calorii într-o farfurie GALERIE FOTO
Adaugă comentariu