1. Preincalziti cuptorul la 220°. Scoateti rosiile din ulei si taiati-le. Scoateti samburii de la masline, taiati-le si adaugati-le la rosiile uscate, alaturi de frunzele de cimbru. Taiati ouale fierte felii.
2. Intindeti una dintre rolele de aluat pe o suprafata presarata cu faina in prealabil si ungeti marginile cu oul batut. Puneti tomatele si maslinele in centru si aranajti ouale taiate peste aceasta compozitie. Acoperiti cu cealalta rola de aluat. Apasati de-a lungul marginilor pentru a le inchide. Taiati resturile cu un cutit ascutit si ungeti partea superioara cu restul de ou batut.
3. Reduceti temperatura la 200°, puneti placinta si lasati sa se coaca timp de 40 de minute. Lasati sa se raceasca, taiati in felii si serviti placinta calduta cu bere rece.
100 g (1 cutie) tomate uscate in ulei
100 g (1 cutie) masline verzi
frunze de la 4 ramurele de cimbru proaspat
4 oua fierte tari, decojite
2 role de aluat proaspat, decongelat insa tinut la rece
1 ou, batut, pentru ungere
Adaugă comentariu