1. Cerne făina într-un castron, fă o adâncitură la mijloc și adaugă apa, oul, drojdia și un praf de sare.
2. Adună făina spre interior, puţin câte puţin, până se formează aluatul. Pune coca pe masa presărată cu făină și frământă. Lasă la dospit o oră.
3. Între timp, toacă mărunt ceapa și călește-o un minut în ulei încins. Pune un praf de sare și carnea condimentată. Lasă la călit, la foc mic, 30-40 de minute.
4. Când este gata, las-o să se răcească, apoi adaugă două ouă bătute. Întinde o foaie de aluat (de circa 40/20 cm) într-o tavă unsă cu unt.
5. Presară grișul, întinde carnea pe toată suprafaţa foii și rulează cu grijă. Unge plăcinta cu ulei și bag-o la cuptor 35 de minute.
6. Când s-a rumenit, unge placinta cu carne cu ou amestecat cu puţin lapte și las-o zece minute la cuptor. Se poate servi caldă sau rece.
Sugestie. Umplutura va fi aromată și mult mai gustoasă dacă adaugi în ea, pe lângă sare și piper proaspăt măcinat, un pic de rozmarin, o acoperi cu o folie alimentară și o ţii la rece măcar o oră, pentru a absorbi aromele.
500 g făină
250 ml apă călduță
25 g drojdie
1 ou
1 linguriță cu sare
Pentru umplutură:
600 g carne tocată de vită
2 cepe medii
3 ouă
50 ml lapte
1 lingură griş
3 linguri cu ulei
unt
sare
piper
Adaugă comentariu