1.Pe o planşetă sau pe masa amestecă făina cu margarina şi praful de copt.
2.Adaugă gălbenuşul bătut cu zahărul, smântâna. Din toate aceste ingrediente frământă un aluat. Lasă apoi să se odihnească.
3.Freacă spumă margarina împreună cu zahărul şi gălbenuşurile. Adaugă brânza de vaci, grişul, smântâna, stafidele şi albuşurile bătute spumă.
4.Întinde din aluat 2 foi. Aşază prima foaie într-o tavă unsă cu unt, apoi întinde umplutura pe întreaga suprafaţă şi acoperă totul cu ultima foaie. Aşază bine foaia de placinta pe margine ca să nu iasă umplutura.
5.Lasă placinta cu branza la cuptor aproximativ 30-40 de minute, până capătă o culoare aurie.
200 g făină
125 g margarină
50 g zahăr pudră
25 g smântână
1 gălbenuş
1 vârf de cuţit praf de copt
Pentru umplutură
500 g brânză de vaci
100 g zahăr
2 ouă
25 g margarină
100 g stafide
2 linguri cu griş
50 g smântână
Adaugă comentariu