Dezgheti foile de aluat, le tai in patrate de aproximativ 20 de cm si le asezi pe un platou cu putina faina. Tai carnea de vitel in fasii, razi branza, le amesteci si le dregi cu sare si piper. Pui amestecul pe bucatile de aluat, le infasori si legi capetele. Le asezi pe o tava cu hartie-pergament, le netezesti un pic, le ungi cu galbenusul batut si le presari cu mac si susan. Dai la copt in cuptorul incins la 200 de grade aproximativ 25 de minute. Dupa ce le scoti, le mai lasi 10 minute. Inainte de a le servi, le tai in doua, indrepti capetele si pui placinta cu branza, carne de vitel si legume in farfurii cate doua jumatati, cu partea taiata in sus.
600 g carne de vitel feliata, 400 g foi de aluat, 200 g Wynendale (este o branza belgiana, dar poate fi inlocuita cu un cascaval usor afumat), un galbenus, seminte de susan, seminte de mac, sare, piper macinat
Adaugă comentariu