Placinta cu carne si legume

1.Taie mărunt ceapa și călește-o în două-trei linguri cu ulei. CÂnd a devenit translucidă, pune carnea, foarte puțină sare și amestecă. Acoperă și lasă să se gătească la foc mic, amstecând să nu se prindă de fundul vasului.

2.Între timp, taie mărunt ardeiul gras, dă pe răzătoare morcovul (sau taie-l cubulețe), dă într-un clocot buchețelele de broccoli.

3.Când carnea e aproape gătită, adaugă morcovul și ardeiul, iar broccoli după un sefrt de oră și mai lasă pe foc 10 minute. Dă deoparte și lasă să se răcorească.

4.Pune ouăle bătute, cimbru, sare și piper după gust și amestecă.

5.Tapetează cu o foaie de o formă rotundă de copt (eventual cu pereți detașabili), Înțeapă aluatul din loc în loc, toarnă umplutura de carne și legume. 

6.Cu ajutorul unui cuțit, crestează din loc în loc foaia rămasă și așază deasupra plăcintei. Decupează marginile, unge cu ou bătut și dă la cuptorul preîncălzit până foitajul capătă o culoare apetisantă. 

7.Lasă să se răcorească măcar 10 minute înainte de a o tăia.

 

Sugestie. Pentru un gust mai bogat, adaugă în umplutură o lingură zdravănă cu smântână.  

credit foto: © ld1976 – Fotolia.com

 

Plăcintă cu legume și brânză

 

Poza principala

placinta_cu_carne_fotolia_61060861_subscription_xxl.jpg_c_ld1976_-_fotolia.com_mica.jpg

2 foi de aluat foitaj

700 g carne de vită

2-3 buchețele de broccoli (opțional)

1 ardei gras roșu

1 morcov

2 cepe

4-5 ouă + unul pentru uns

cimbru

sare

piper

ulei

 

Tartă cu legume și chifteluțe

Sățioasă și foarte gustoasă, plăcinta cu carne de vită și legume merge perfect cu un pahar cu vin roșu sau o bere rece.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE