1. Pentru început, ocupă-te de umplutura de carne. Pune la înăbuşit carnea în puţin ulei. Adaugă ketchup, usturoi tocat mărunt, fâşii de ardei, boia dulce şi chili, după gust. Pune capacul şi ţine 10-15 minute pe foc, apoi lasă la răcit.
2. După ce s-a răcit, încorporează ouăle, baconul tăiat, sarea şi piperul.
3. Împarte aluatul în două. Pune din umplutură pe fiecare parte şi rulează cu grijă. Închide bine marginile ca aluatul să nu iasă în timpul coacerii.
4. Unge plăcinta cu gălbenuş şi introdu la cuptorul încins pentru circa 35 de minute. Când e gata, porţionează şi serveşte cu iaurt sau salată de legume proaspete.
Ştiai? Plăcinta cu carne provine din bucătăria rusă. Se numeşte Kulebiak şi se serveşte ca fel principal.
Credit foto: Photoland/Profimedia
400 g aluat foitaj
300 de grame de carne tocată (vită şi porc)
100 g bacon sau cârnat picant
2 ouă + 1 gălbenuş
1 ardei gras roşu
1 ardei gras verde
2 linguri de ulei
2 linguri de ketchup
2 căţei de usturoi
boia dulce
chilli
sare
piper
Adaugă comentariu