Home » Plăcintă cu ceapă

Plăcintă cu ceapă

1. Dizolvă drojdia în puţină apă și amestecă ușor până ce se desfac toate cocoloașele. Într-un castron, cerne făina şi presară o linguriţă cu sare.

2. În mijloc, toarnă drojdia dizolvată și restul de apă caldă și amestecă mai întâi cu o lingură, apoi cu degetele, până ce se formează o cocă moale și elastică.

3. Unge cu puţin ulei, acoperă cu o folie şi lasă să crească 60 de minute într-un loc cald. Împarte aluatul în două foi, după dimensiunea tăvii de copt.

4. Între timp, curăţă şi taie ceapa şi cartofii şi pune-le la călit în puţin ulei. Toarnă apă cât să le acopere, adaugă sare și piper după gust și acoperă. Lasă să fiarbă acoperit, la foc domol.

5. Dacă scade prea mult și legumele nu s-au pătruns, completează cu apă. Spre final, presară boia (dulce sau iute) după gust. Întinde compoziţia de legume peste prima foaie de aluat, nivelează uşor şi acoperă cu a doua foaie.

6. Rulează marginile spre interior pentru a nu se desface la cuptor. Dă la cuptorul încins 45-50 de minute și taie numai după ce s-a răcit.

Truc. Pentru un aspect deosebit, înainte de a băga plăcinta în cuptor, unge-o cu pastă de tomate. Încearc-o şi cu umplutură de varză!

 

Plăcintă cu ceapă

Poza principala

placinta_cu_ceapa_mica.jpg

450 g făină

15 g drojdie

250 ml apă caldă

sare

ulei

pentru umplutură:

1 kg cartofi

1 kg ceapă

boia dulce

sare

piper

ulei

 

Placinta cu pui

Un antreu sățios, cu gust inedit și surprinzător.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.