Home » Plăcintă cu ceapă și bacon

Plăcintă cu ceapă și bacon

1. Amestecă făina cu sarea şi zahărul. Ţine drojdia în laptele călduţ. Încorporează untul topit şi oul peste făină. Adaugă, treptat, laptele amestecat cu drojdia. Frământă uşor aluatul, până devine o cocă fină, cu textură delicată şi nelipicioasă. Lasă să crească 30 de minute într-un bol acoperit.

2. Între timp, pregăteşte umplutura. Toacă mărunt ceapa şi taie baconul bucăţele mici. Încinge uleiul într-o tigaie adâncă, adaugă ceapa şi baconul. Prăjeşte circa 10 minute, apoi lasă să se răcorească. După ce s-a răcit, încorporează oul şi smântâna. Potriveşte de sare şi condimentează după preferinţă. 

3. Împrăştie făină pe blatul de lucru şi întinde aluatul de placinta. Rulează-l peste o tavă termoretistentă pe care ai uns-o în prealabil cu ulei şi ai tapetat-o cu unt. Toarnă umplutura. Dă placinta cu ceapa la cuptorul încins şi coace timp de 35 de minute la 180°C. Scoate când capătă o crustă aurie. Placinta cu ceapa si bacon merge servită fierbinte sau rece!

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Recomandare: Poţi înlocui baconul cu brânză feta. Va ieşi o plăcintă plină de personalitate!

 

Plăcintă cu dovlecei şi feta

Poza principala

placinta_mici.jpg

Pentru aluat: 

350 g făină

1/4 linguriţă cu sare

1/4 linguriţă cu zahăr

cca 180 ml lapte călduţ

20 g drojdie

50 g unt topit 

1 ou

 

Pentru umplutură:

1kg ceapă

100 g bacon

1 lingură de ulei

125 g smântână

3 ouă

1 linguriţă condimente

ulei pentru copt

sare

 

Plăcintă cu spanac

Un fel de mâncare uşor de pregătit. Placinta cu ceapa si bacon poate fi servita ca antreu, dar care se potriveşte şi ca masă de prânz, lângă un iaurt.
Numar de portii
4
Facebook Comments