1. Amestecă făina cernută cu untul tăiat în cubuleţe folosind un cuţit.
2. Adaugă un praf de sare, apa treptat și smântâna. Obţii un aluat destul de tare, care poate fi întins ușor.
3. Învelește-l într-o folie și dă-l la rece 30 de minute. Întinde-l într-o foaie de 1 cm, împăturește-o în trei și lasă la rece până în momentul folosirii.
4. Călește în puţin ulei carnea cu prazul și ciupercile, lăsând să scadă apa. Potrivește la final gustul de sare și piper.
5. Taie aluatul în trei și întinde tot atâtea foi. Pune deasupra lor umplutura de carne și rulează.
6. Pune fiecare rulou de aluat și carne pe o tavă tapetată cu ulei sau hârtie de copt, unge-le cu gălbenuș și dă placinta cu carne si ciuperci la cuptor până ce aluatul capătă o culoare aurie și apetisantă.
400 g amestec de carne tocată
1 cutie cu ciuperci champignon
2 fire de praz
1 gălbenuș
ulei
sare
piper
Pentru aluat
250 g făină
125 g unt
6 linguri cu apă
1 lingură smântână groasă
sare
Adaugă comentariu