1. Freacă drojdia cu puţin zahăr. Adaugă două linguriţe cu făină și puţină apă călduţă. Lasă să crească.
2. Cerne făina, adaugă drojdia dospită, uleiul, sare și, treptat, apa călduţă.
3. Frământă un aluat până se desprinde de pereţii vasului. Acoperă cu un prosop uscat și lasă să dospească.
4. Trage conopida în margarină topită, împreună cu usturoiul. Presară un praf de sare, piper și boia.
5. Întinde din aluat două foi. Pune umplutura pe jumătate din foaie, după care acoperă cu cealaltă jumătate și răsucește marginile. Coace placinta cu conopida la cuptor 45 de minute.
375 g făină
20 g drojdie
150 ml apă călduţă
2 linguri cu ulei
1 linguriță cu sare
1 linguriță cu zahăr
Pentru umplutură
1 conopidă fiartă
1 lingură cu margarină (sau ulei)
3 căței de usturoi zdrobiţi
2 linguriţe cu boia dulce
sare
piper
Adaugă comentariu