Prajesti semintele de pin intr-o tigaie fara ulei si le pui deoparte. Cureti si tai marunt ceapa. Speli coriandrul, il usuci si tai frunzele marunt.
Tai crabii si ii amesteci cu cepele, coriandrul, semintele de pin, stafidele, sucul de portocale si uleiul de masline, condimentezi cu piper cayenne.
Topesti untul intr-o oala mica si-l lasi sa se raceasca un pic. Intinzi foile de aluat si le ungi cu unt. Pui cate trei foi de aluat una peste alta.
Pui umplutura de crabi in mijlocul foilor de aluat, faci un saculet pe care il legi cu rafie si tai aluatul care ramane deasupra.
Pui placintele de aluat intr-o forma unsa cu ulei, le presari cu unt si le lasi sa se coaca in cuptorul incins la 200 de grade C timp de 12 minute.
Sursa: Revista FEMEIA.
12 foi de aluat filo (magazinul grecesc)
350 g crabi sau creveti curatati
2 cepe albe
1 legatura de coriandru
20 g de seminte de pin
40 g stafide
sucul unei portocale
50 g unt
2 linguri cu ulei de masline
piper cayenne
rafie pentru legat
Adaugă comentariu