Plăcintă cu dovleac și nucă

1.Frământă toate ingredientele de aluat până obţii o compoziţie netedă, care nu se lipește de mâini. Învelește-l într-o folie și lasă-l la rece câteva ore.
 
2.Dă pe răzătoare dovleacul și pune-l într-o tigaie adâncă, împreună cu zahărul și scorţișoara. Amestecă încontinuu, ca să nu se lipească.
 
3.Pune nuca într-o tavă și dă-o la cuptor câteva minute, dar nu foarte mult (să nu se amărască la gust). Adaug-o în compoziţia finală de dovleac.
 
4.Întinde două foi din aluat după forma tăvii de copt. Așaz-o pe una din ele în tava tapetată cu hârtie de copt și lasă marginile în afară.
 
5.Toarnă umplutura dulce și aromată, nivelează cu atenţie și așază deasupra cea de-a doua foaie întinsă. Înţeapă deasupra din loc în loc și dă la cuptor 35-45 de minute.
 
6.Când este gata, lasă placinta cu dovleac să se răcorească, porţioneaz-o și abia apoi pudreaz-o cu zahăr. Servește-o apoi celor dragi!

Prajitura aromata cu dovleac

Poza principala

placinta_cu_dovleac_si_nuca_mica.jpg

    500 g făină
    1 ou
    50 ml ulei
    1 linguriţă cu oțet
    200 ml apă minerală
Pentru umplutură
    1 kg dovleac
    200 g zahăr
    200 g miez de nucă
    1 linguriţă cu scorţişoară
Pentru pudrat
    zahăr pudră

Plăcinta cu dovleac și nucă îţi aduce gustul toamnei în farfurie.
Numar de portii
10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE