1.Frământă toate ingredientele de aluat până obţii o compoziţie netedă, care nu se lipește de mâini. Învelește-l într-o folie și lasă-l la rece câteva ore.
2.Dă pe răzătoare dovleacul și pune-l într-o tigaie adâncă, împreună cu zahărul și scorţișoara. Amestecă încontinuu, ca să nu se lipească.
3.Pune nuca într-o tavă și dă-o la cuptor câteva minute, dar nu foarte mult (să nu se amărască la gust). Adaug-o în compoziţia finală de dovleac.
4.Întinde două foi din aluat după forma tăvii de copt. Așaz-o pe una din ele în tava tapetată cu hârtie de copt și lasă marginile în afară.
5.Toarnă umplutura dulce și aromată, nivelează cu atenţie și așază deasupra cea de-a doua foaie întinsă. Înţeapă deasupra din loc în loc și dă la cuptor 35-45 de minute.
6.Când este gata, lasă placinta cu dovleac să se răcorească, porţioneaz-o și abia apoi pudreaz-o cu zahăr. Servește-o apoi celor dragi!
500 g făină
1 ou
50 ml ulei
1 linguriţă cu oțet
200 ml apă minerală
Pentru umplutură
1 kg dovleac
200 g zahăr
200 g miez de nucă
1 linguriţă cu scorţişoară
Pentru pudrat
zahăr pudră
[…] pachet de budinca de vanilie, adauga putin zahar si condimentele care se folosesc de obicei la placinta de dovleac, pentru o aroma mai […]