1. Curăță de coajă și semințe dovleacul și taie-l cuburi. Sotează-le în apă, completând ori de câte ori este nevoie până dovleacul se înmoaie suficient.
2. Pune-l într-o sită la scurs, apoi zdrobește-l cu o furculiță. Adaugă în piureul obținut zahărul, vanilia și scorțișoară (dacă îți place gustul). Amestecă să se întrepătrundă aromele.
3. Unge cu unt topit sau ulei foile de plăcintă, suprapune câte două sau trei și așază deasupra o parte din umplutura de dovleac. Întinde cu grijă pe toată suprafa foii și rulează.
4.Așază rulourile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt (îți va fi mai ușor s-o cureți) și dă la cuptorul încins în prealabil pentru 20-30 de minute ori până plăcintele capătă o culoare aurie și apetisantă.
5. Pudrează placinta cu dovleac cu putin zahar zahăr și taie după ce s-a răcorit. Poftă bună!
Sugestie. Varianta de a sota dovleacul este mai dietetică. Dacă nu ai grija caloriilor, poți căli dovleacul ras sau tăiat cubulețe în unt topit sau ulei.
Tarta cu dovleac și miere
1 kg dovleac plăcintar
1 pachet cu foi de plăcintă
225 g zahăr
½ linguriță cu scorțișoară (opțional)
2 pliculețe cu zahăr vanilat
ulei sau unt topit pentru uns
zahăr pudră
Dovleac copt cu branza Camembert
Adaugă comentariu