1. Spală bine dovleceii şi taie-i cuburi. Toacă ceapa și prazul şi pune-le la înăbuşit în ulei încins. Când s-au înmuiat (ai grijă să nu se prăjească!), adaugă dovleceii şi lasă un minut, două la foc iute, amestecând.
2. Lasă să se răcească dovleceii, apoi amestecă-i cu brânza tăiată cuburi, ouăle bătute şi smântâna. Potriveşte de sare şi piper după gust.
3. Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Întinde, pe rând, cele două de aluat foitaj. Pune pe fiecare umplutură, rulează şi lipeşte capetele, apoi transferă-le în tavă.
4. Unde cu ou bătut şi dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 35-40 de minute, până se rumenesc frumos. Lasă-le să se răcorească puţin, apoi taie şi serveşte. Sunt la fel de bune calde şi reci.
Sfat. Poţi folosi orice fel de brânză sărată ai în casă, plăcinta asta fiind o soluţie pentru un fel principal preparat din „ce mai ai prin frigider“.
1 aluat foitaj
2-3 dovlecei
300 g brânză telemea sau feta
3 ouă + 1 ou pentru uns foitajul
1-2 linguri cu smântână
1 ceapă
1 fir de praz
ulei
sare
piper
Adaugă comentariu