1.Frământă un aluat din făina cernută, un praf de sare, oţet și apă călduţă până devine elastic și nelipicios.
2.Strânge-l sub formă de bilă, acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l să se odihnească o jumătate de oră.
3.Împarte aluatul de placinta în două și întinde foi cu sucitorul. Unge suprafeţele cu margarina rece și împăturește-le, separat, ca un plic. Acoperă apoi aluaturile cu alte folii și mai lasă-le să se odihnească, tot 30 de minute.
4.Taie cubuleţe firele de rubarbă. Curăţă de coajă fructele și taie-le cuburi. Încinge într-o tigaie margarina, apoi călește fructele peste care presară un praf de sare.
5.Întinde o foaie și așaz-o pe o tavă rotundă, unsă cu ulei și tapetată cu făină (sau hârtie de copt). Taie marginile aluatului de placinta ce depășesc tava.
6.Toarnă deasupra fructele călite, presară zahărul și așază cealaltă foaie de aluat. Presează marginile pe cât posibil.
7.Dă placinta cu fructe la cuptorul încins pentru 25-35 de minute, până capătă o crustă aurie. Pudrează placinta de post cu fructe cu putin zahăr când s-a răcorit.
Plăcintă cu fructe

Poza principala
Galerie foto
Fie că postești, fie că nu, plăcinta cu fructe este acel desert pe care ți-l dorești să-l savurezi împreună cu familia.
Numar de portii
8
Facebook Comments
Adaugă comentariu