Vegetarian & vegan

Placinta cu legume

Text
Placinta cu legume
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
placinta_cu_legume_img_9616.jpg

Ingrediente

250 ml lapte degresat
2 ouă
100 g făină
1 ardei gras 

1 morcov
1 ceapă
100 g mazăre 

1 dovlecel
100 g brânză slabă de vaci 
1 lingură unt (15 g)
1 lingură cu vârf pesmet (15 g)
sare după gust și după indicațiile medicului

Mod de preparare

Bați ouăle cu puțină sare, apoi adaugi laptele și făina în ploaie, amestecând să se omogenizeze compoziția. Lași 10 minute să se odihnească.

Între timp cureți și speli toate legumele. Toci ceapa mărunt și tai cubulețe morcovul, dovlecelul și ardeiul gras. Brânza de vaci o zdrobești cu furculița.

Ungi o tavă cu unt și o tapetezi cu pesmet.
Torni mai puțin de jumătate din aluat, apoi presari legumele pregătite, brânza și mazărea amestecate, iar deasupra torni restul de aluat. Coci plăcinta în cuptorul încins, timp de 25-30 de minute.
Este foarte bună caldă.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE