Vegetarian & vegan

Placinta cu legume

Text
Placinta cu legume
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
placinta_cu_dovleac_si_praz_mg_0325_.jpg

Ingrediente

1 franzelă albă (300 g)
4 cartofi (400 g)
2 dovlecei (300 g)
500 g praz
3 vinete (450 g)
200 ml lapte degresat
300 g brânză dulce dietetică
2 ouă
1 legătură pătrunjel
4 linguri griș
2 linguri ulei
sare
câte 1 lingură margarină și pesmet pentru tavă.

Mod de preparare

Folosești o franzelă mai veche de o zi, pe care o tai în felii. Pui feliile la înmuiat în lapte, apoi le zdrobești cu furculița.
Speli bine cartofii și îi fierbi în coajă, în apă ușor sărată. Scurgi, cureți de coajă și dai pe răzătoarea mare cartofii. Cureți, speli și tai în cubulețe vinetele, dovleceii și prazul. Opărești vinetele în apă cu sare. Înăbuși dovleceii și prazul cu uleiul și 100 ml apă, apoi adaugi vinetele scurse și lași legumele să scadă la foc mic.

Din pâine, cartofi, 2 linguri cu griș și verdeața tocată mărunt prepari o pastă, pe care o întinzi uniform, în tava unsă cu margarină și presărată cu pesmet. Pui deasupra legumele răcite, amestecate cu brânza de vaci, ouăle, grișul rămas și sare după gust.

Dai plăcinta la cuptor pentru 30-35 de minute. O servești caldă sau rece, după preferință.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE