1.Freacă drojdia cu zahăr și toarnă treptat laptele călduț. Amestecă și lasă 10 minute să crească, apoi toarnă amestecul peste făina cernută. Adaugă uleiul și un praf de sare și frământă un aluat de placinta puțin mai moale. Lasă la cald 30-45 de minute.
2.Între timp, taie puiul, țelina și morcovul cubulețe și călește-le în untul topit. Picură apă treptat, cât să înabuși bine ingredientele. Pune sare, piper și pătrunjel verde tocat la final, împreună cu cașcavalul sau brânza sfărâmată.
3.Întinde jumătate din aluatul de placinta în forma unsă și pudrată cu făină sau tapetată cu hârtie de copt, înțeapă aluatul din loc în loc, toarnă umplutura și acoperă cu cealaltă jumătate e aluat.
4.Unge cu gălbenuș, presară deasupra semințe e susan și dă la cuptor pentry 40-50 de minute. Scoate din cuptor și taie după ce plăcinta cu legume si pui s-a răcorit un pic.
Pentru aluat
350 g faina
10 g drojdie uscată
200 ml lapte
3 linguri cu ulei de măsline călduț
Zahăr
Sare
Pentru umplutură
1 piept de pui mic (sau resturi de friptură)
1 morcov mare
1 țelină mică
1-2 fire de praz
100 g unt
100 g cașcaval ras/brânză
Semințe de susan
Pătrunjel verde
Sare
Piper
Adaugă comentariu