Home » Promo » Plăcintă cu legume și pui
Promo

Plăcintă cu legume și pui

1.Freacă drojdia cu zahăr și toarnă treptat laptele călduț. Amestecă și lasă 10 minute să crească, apoi toarnă amestecul peste făina cernută. Adaugă uleiul și un praf de sare și frământă un aluat de placinta puțin mai moale. Lasă la cald 30-45 de minute.

2.Între timp, taie puiul, țelina și morcovul cubulețe și călește-le în untul topit. Picură apă treptat, cât să înabuși bine ingredientele. Pune sare, piper și pătrunjel verde tocat la final, împreună cu cașcavalul sau brânza sfărâmată.

3.Întinde jumătate din aluatul de placinta în forma unsă și pudrată cu făină sau tapetată cu hârtie de copt, înțeapă aluatul din loc în loc, toarnă umplutura și acoperă cu cealaltă jumătate e aluat.

4.Unge cu gălbenuș, presară deasupra semințe e susan și dă la cuptor pentry 40-50 de minute. Scoate din cuptor și taie după ce plăcinta cu legume si pui s-a răcorit un pic.

 

Placinta cu pui si praz

Poza principala

fotolia_50641610_subscription_xl.jpgc_laperla_777_-_fotolia.com_mica.jpg

Pentru aluat

350 g faina

10 g drojdie uscată

200 ml lapte

3 linguri cu ulei de măsline călduț

Zahăr

Sare

 

Pentru umplutură

1 piept de pui mic (sau resturi de friptură)

1 morcov mare

1 țelină mică

1-2 fire de praz

100 g unt

100 g cașcaval ras/brânză

Semințe de susan

Pătrunjel verde

Sare

Piper

 

Plăcintă cu legume și brânză

Pentru o cină gustoasă și spornică, pregătește plăcinta cu legume și pui.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.