1. Taie ceapa mai mare și călește-o în ulei. Separat, taie vânăta felii, pe lungime, și rumenește-le în ulei împreună cu dovlecelul tăiat rondele.
2. Între timp, bate bine ouăle cu pătrunjel tocat, sare și piper. Adaugă brânza dată pe răzătoarea mică și smântâna.
3. Unge cu unt o formă termorezistentă și tapeteaz-o cu pesmet. Toarnă câteva linguri din crema de ouă.
4. Așază apoi ceapa și feliile de vânâtă, scurse bine de ulei. Pune un strat generos de cremă, după care așază dovlecelul. Acum vine și rândul ardeiului tăiat fâșii.
5. Presară ceapa verde tocată fin și acoperă cu restul de cremă. Lasă placinta cu legume la cuptor aproximativ 30 de minute. După ce s-a răcit bine, taie plăcinta în pătrate potrivite și prinde-le cu scobitori.
1 vânătă
1 dovlecel
1 legătură de ceapă verde
1 ardei gras
1 lingură cu unt
2 linguri cu pesmet
3 ouă
100 g caş dulce
200 g smântână
1 legătură de pătrunjel
ulei
sare
piper
Adaugă comentariu