Plăcintă cu legume

1. Taie ceapa mai mare și călește-o în ulei. Separat, taie vânăta felii, pe lungime, și rumenește-le în ulei împreună cu dovlecelul tăiat rondele. 

2. Între timp, bate bine ouăle cu pătrunjel tocat, sare și piper. Adaugă brânza dată pe răzătoarea mică și smântâna. 

3. Unge cu unt o formă termorezistentă și tapeteaz-o cu pesmet. Toarnă câteva linguri din crema de ouă. 

4. Așază apoi ceapa și feliile de vânâtă, scurse bine de ulei. Pune un strat generos de cremă, după care așază dovlecelul. Acum vine și rândul ardeiului tăiat fâșii. 

5. Presară ceapa verde tocată fin și acoperă cu restul de cremă. Lasă placinta cu legume la cuptor aproximativ 30 de minute. După ce s-a răcit bine, taie plăcinta în pătrate potrivite și prinde-le cu scobitori.

 

Plăcintă cu carne

Poza principala

placinta_cu_legume_mica.jpg

1 vânătă

1 dovlecel

1 legătură de ceapă verde

1 ardei gras

1 lingură cu unt

2 linguri cu pesmet

3 ouă

100 g caş dulce

200 g smântână

1 legătură de pătrunjel

ulei

sare

piper

 

Placintă de brânză fiartă în lapte

Spornică, sățioasă și ușor de pregătit, rețeta de plăcintă cu legume merită un loc în rețetarul tău.
Numar de portii
8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE