1. Pune într-un castron mare toate ingredientele pentru aluat, în ordinea menţionată. Făina adaug-o treptat, astfel încât să obţii un aluat potrivit de moale.
2. Împarte aluatul și întinde două foi. Așaza în tavă prima foaie, presara 1-2 linguri cu griș, apoi merele date pe răzătoarea mai mică.
3. Intinde usor, presara zahărul, cât mai uniform, apoi scorţișoara și acopera cu cealaltă foaie de aluat.
4. Presara zahăr tos, adauga câteva felii de măr foarte subţiri și da la cuptorul încins. Lasa placinta cu mere la foc potrivit 30-35 de minute, până se aurește.
Poza principala
Galerie foto
1 cană ulei
1 cană apă caldă
1 vârf de cuţit sare
1 linguriță cu bicarbonat stins în suc de lămâie
500 g făină
griş
pentru umplutură:
500 g mere acrişoare
300 g zahăr
1 linguriță cu scorţişoară
O bunătate de placinta cu mere de post! Uşoară, nici foarte dulce, nici prea grea, aromată şi, calităţi de nepreţuit, ieftină şi uşor de făcut.
Numar de portii
8
Calorii
250
Facebook Comments
Adaugă comentariu