1. Zdrobește cartofii ca pentru piure, adaugă untul tăiat cubulețe și restul ingredientelor. Amestecă bine și frământă un aluat cu compoziție omogenă. Împachetează-l și dă-l la rece 30 de minute. Împarte-l în două și întinde tot atâtea foi.
2. Curăță și taie felii subțiri merele pentru umplutură. Stropește-le cu zeama de lămâie, presară deasupra zahărul, vanilia și scorțișoara. Amestecă ușor.
3. Unge cu unt tava de copt și pune prima foaie de aluat. Acoperă cu umplutura de mere și pune deasupra a doua foaie.
4. Dă la cuptorul încins pentru 45 de minute. Taie în pătrate potrivite numai după ce s-a răcit. Servește plăcinta cu mere pudrată cu zahăr, decorată cu felii subțiri de măr și frișcă.
credit foto: Photoland/Profimedia
300 g cartofi fierți
360 g făină
120 g unt (cu 80% grăsime)
80 g zahăr pudră
2 ouă
1 linguriță cu coajă rasă de lămâie
½ pliculeț cu praf de copt
Pentru umplutură:
500 g mere
zeama de la ½ lămâie
60 g zahăr
1 pliculeț cu zahăr vanilat
1 linguriță cu scorțișoară
Adaugă comentariu