1. Frământă un aluat de placintă din apă minerală, făină şi ulei. Dacă încă se lipeşte de mâini, mai presară puţină făină, apoi întinde o foaie subțire.
2. Amestecă margarina cu cele două linguri de făină și întinde amestecul pe foaia de aluat.
3. Împachetează foaia de aluat ca pe plic şi lasă la frigider minim 30 de minute. Între timp, rade merele, amestecă pe foc cu zahărul, zahărul vanilat şi scorţişoara până ce se evaporă zeama.
4.Împarte aluatul în două şi întinde foi egale. Aşază prima foie de placinta în forma unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
5.Pune umplutura şi acoperă totul cu ultima foaie. Înţeapă placinta cu mere din loc în loc şi lasă la cuptor cam 45 de minute, până prinde o culoare rumenă, aurie.
Pentru foi
15 linguri cu apă minerală
15 linguri cu făină
7 linguri cu ulei
50 g margarină
2 linguri cu făină
Pentru umplutură
6 mere
8 linguri cu zahăr
1 linguriţă cu scorţişoară
1 pliculeţ cu zahăr vanilat
Adaugă comentariu