1.Într-un castron, freacă margarina cu zahărul. Adaugă oul bătut cu un praf de sare, laptele bătut și praful de copt. Presară făină până obţii un aluat potrivit de tare.
2.Acoperă aluatul și lasă-l să se odihnească puţin. Între timp, curăţă merele și dă-le prin răzătoare. Călește-le puţin cu zahărul și un praf de scorţișoară.
3.Din aluat, întinde două foi potrivit de groase. Așază prima foaie de placinta într-o tavă unsă cu margarină și tapetată cu pesmet. Întinde deasupra merele călite și răcorite și acoperă cu cealaltă foaie.
4.Înţeapă placinta cu mere din loc în loc cu furculiţa și coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40-45 de minute. După ce s-a răcorit puţin, presara placinta cu zahăr pudră și tai-o în pătrate mai mari.
1,5 kg măr
2 linguri cu zahăr
scorţişoară
Pentru aluat
1 pachet margarină
1 ou
1 ceşcuţă cu lapte bătut
2 ceşcuţe cu zahăr
1 plic praf de copt
făină cât cuprinde
sare
Adaugă comentariu