Dieta fără gluten presupune doar o altă listă cu ingrediente, însă preparatele preferate nu vor suferi modificări majore.
Dificultate: mediu
Timp de preparare: mediu
Porții: 6
Ingrediente:
- 100 g amidon de porumb
- 100 g amidon de cartofi
- 50 g făină de mălai
- 50 g miere
- sare
- 1 lingură verdețuri Provence
- 1 ou
- 125 g unt, tăiat cuburi
- 1 legătură busuioc
- 3 roșii aromate
- 300 g mozzarella
- piper
- unt și amidon de porumb pentru uns și tapetat forma
Modalitate de preparare:
- Pentru a prepara blatul amestecați amidonul de porumb și amidonul de cartofi, făina de mălai, mierea de albine, un praf de sare, verdețurile de Provence, oul și untul.
- Aluatul obținut înfășurați-l într-o folie de plastic și lăsați-l 30 de minute la frigider.
- Pe blatul de lucru presărați puțină făină și întindeți aluatul.
- Așezați-l într-o formă de tartă cu diametrul de 26 cm presărată cu amidon de porumb.
- Apăsați marginea ușor și introduceți tava la frigider pentru încă 15 minute.
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
- Peste aluat așezați hârtie de copt, iar peste aceasta boabe de fasole.
- Introduceți tava în cuptor pentru 15 minute, apoi îndepărtați hârtia de copt împreună cu fasolea.
- Lăsați aluatul încă 5 minute la cuptor.
- Spălați busuiocul și rupeți frunzele de pe tijă.
- Opăriți roșiile pentru a le putea decoji. Feliați-le și îndepărtați cotorul.
- Tăiați mozzarella felii.
- Presărați busuiocul peste blat, apoi roșiile și mozzarella.
- Potriviți gustul cu sare și piper.
- Coaceți tarta pentru încă 15-20 de minute.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu