1. Cerne faina într-un castron, pune untul și amesteca fara sa framânti. Toarna apa în care ai dizolvat un praf de sare. Framânta repede cu mâna, pâna obtii un aluat potrivit de tare. Acopera-l și lasa-l sa se odihneasca 20 de minute.
2. Între timp, pregatește umplutura. Toaca ceapa marunt și calește-o în ulei. Adauga ciupercile taiate fâșii. Lasa pe foc pâna scade toata zeama. Dupa ce s-a racorit, încorporeaza tonul scurs bine.
3. Întinde din aluat doua foi: una mai mare și alta mai mica. Pune umplutura racorita pe jumatate din foaia mai mare și acopera cu cealalta jumatate. Daca-ti raman fasii de aluat, pune-le deasupra plăcintei, formând un model. Așază plăcnta într-o tava unsa și tapetata cu hârtie de copt.
5. Din foaia mai mica, taie fâșii de 3 cm latime. A?aza-le deasupra, în a?a fel încât sa obtii un gratar. Unge cu galbenu? ?i lasa la cuptor 35-40 de minute.
Sugestie. Acest aluat îl poti întrebuinta la tarte dulci sau sarate, placinta cu ciuperci, mere sau diverse fructe.
pentru aluat:
200 g faina
125 g unt
100 ml apa
sare
pentru umplutura:
2 conserve de ton în suc propriu
2 cepe
5 ciuperci
sare
piper
Adaugă comentariu