Home » Placinta cu pește

Placinta cu pește

1. Cerne faina într-un castron, pune untul și amesteca fara sa framânti. Toarna apa în care ai dizolvat un praf de sare. Framânta repede cu mâna, pâna obtii un aluat potrivit de tare. Acopera-l și lasa-l sa se odihneasca 20 de minute.

2. Între timp, pregatește umplutura. Toaca ceapa marunt și calește-o în ulei. Adauga ciupercile taiate fâșii. Lasa pe foc pâna scade toata zeama. Dupa ce s-a racorit, încorporeaza tonul scurs bine.

3. Întinde din aluat doua foi: una mai mare și alta mai mica. Pune umplutura racorita pe jumatate din foaia mai mare și acopera cu cealalta jumatate. Daca-ti raman fasii de aluat, pune-le deasupra plăcintei, formând un model. Așază plăcnta într-o tava unsa și tapetata cu hârtie de copt.

5. Din foaia mai mica, taie fâșii de 3 cm latime. A?aza-le deasupra, în a?a fel încât sa obtii un gratar. Unge cu galbenu? ?i lasa la cuptor 35-40 de minute.

Sugestie. Acest aluat îl poti întrebuinta la tarte dulci sau sarate, placinta cu ciuperci, mere sau diverse fructe.

 

Chiftele de pește

Poza principala

placinta_cu_peste_mica.jpg

pentru aluat:

200 g faina

125 g unt

100 ml apa

sare

pentru umplutura:

2 conserve de ton în suc propriu

2 cepe

5 ciuperci

sare

piper

 

Pește cu spanac

Placinta cu pește este un antreu foarte gustos, plin de arome, potrivit meselor cu invitați pretențioși.
Numar de portii
8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE