1. Călește prazul în ulei. Freacă drojdia cu puţin zahăr. Adaugă o lingură cu făină, uleiul și puţină apă călduţă.
2. Lasă la crescut. Într-un castron, cerne făina. Adaugă drojdia dospită, sarea și, treptat, restul de apă călduţă.
3. Frământă energic. Acoperă și lasă aluatul să dospească. Întinde apoi foi subțiri.
4. Unge-le pe rând cu amestecul de brânza rasă, smântână și praz și rulează cu atenție.
5. Așază ruloul în spirală și aplatizează-l ușor.. Rumenește plăcintele în ulei încins ți scoate-le pe un șervet de hârtie.
Poza principala
Galerie foto
2 fire de praz
400 g brânză telemea sărată
4 linguri cu smântână
ulei
pentru aluat:
750 g făină
25 g drojdie
300 ml apă călduţă
25 ml ulei
1 linguriță cu sare
zahăr
Ce poate fi mai bun lângă un pahar cu bere sau cu vin decât o plăcintă?
Numar de portii
8-10
Facebook Comments
Adaugă comentariu