Home » Placinta cu rinichi de porc

Placinta cu rinichi de porc

  1. Tăiați carnea de porc și rinichii în bucățele. 
  2. Prăjiți-le la foc iute pentru 10 minute.
  3. Adăugați vinul roșu și condimentele. 
  4. Lăsați pe foc până scade la jumătate sosul care ce se va forma.
  5. Într-un vas termorezistent ungeți cu ulei și adăugați din aluatul de foietaj o foaie întinsă bine. 
  6. Turnați din amestecul de carne cu rinichi, adăugați morcovii și mărul tăiate în cubulețe.
  7. Stropiți compoziția cu oțet.
  8. Acoperiți cu încă o foie de aluat.
  9. Ungeți foaia cu ou bătut și puneți vasul în cuptor până când aluatul se rumenește uniform.

 Credit Foto: Fotolia/ Elzbieta Sekowska

Poza principala

placinta_cu_rinichi.jpg

  • 600 g rinichi porc
  • 250 g carne de porc grasă
  • 2 morcovi
  • 4 linguri ulei măsline
  • 1 ou
  • 1 măr
  • 1 lingură oțet
  • 100 ml vin roșu
  • 400 g aluat foietaj
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • enibahar
Surprinde-ți familia și prietenii cu o altfel de plăcintă cu carne, aromată și elegantă.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.