- Pentru început lasați la infuzat laptele, împreună cu nucșoara, piperul și frunzele de dafin, printr-o încălzire la foc domol, timp de 30 de minute.
- Într-un vas termorezistent așezați peștele, creveții și ouăle.
- Stropește-le cu suc de lămâie.
- Fierbeți cartofii într-o oală cu suficientă apă, până când sunt moi.
- Strecurați laptele.
- Într-o cratiță puneți untul la topit și adăugați făina.
- Amestecați pentru a obține o pastă, timp de 30 de secunde.
- Turnați laptele în fir subțire și amestecați continuu.
- Lăsați la foc domol până începe să se îngroașe.
- Pasați cartofii cu un strop de lapte și puțin unt.
- Presărați pătrunjel tocat peste pește, turnați sosul bechamel, acoperiți cu piureul de cartofi și brânză rasă.
- Potriviți cu sare și piper după gust.
- Introduceți vasul în cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade, sau până când devine aurie.
- Serviți cu garnitură de mazăre.
Credit Foto: Fotolia/ timages
Poza principala
- 2 fileuri somon
- 12 creveți king
- 2 ouă fierte, tăiate în patru
- 1 halbă lapte
- 1 vârf cuțit nucșoară
- 5-6 boabe piper
- 2 frunze dafin
- 50 g unt
- 2 linguri făină
- sucul de la jumătate de lămâie
- câteva frunze pătrunjel
- 5 cartofi
- 50 g brânză chedar
Pentru iubitorii de pește și nu numai, această plăcintă este senzațională. Creveți, somon, sos bechamel și ouă.
Numar de portii
4-5
Facebook Comments
Adaugă comentariu