1. Într-un vas, pune apă la fiert cu un praf de sare. Adaugă spanacul și opărește-l câteva minute. Scurge-l bine și taie-l mărunt.
2. Separat, bate ouăle cu branza maruntita, parmezanul ras și un praf de sare și nucșoară. La final, încorporează spanacul.
3. Unge o formă termorezistentă cu unt și așază aluatul de plăcintă în așa fel încât să acoperi și pereţii formei.
4. Răstoarnă amestecul de spanac și lasă la cuptor, la foc moderat, 40-50 de minute.
Poza principala
Galerie foto
400 g aluat de placinta
500 g urdă/brânză de vaci/brânză telemea
500 g spanac
2 ouă mari (sau 3 mici)
1 lingură cu parmezan
1 lingură cu unt
sare
nucşoară
Foarte ușor de pregătit, plăcinta cu spanc și brânză este potrivita si pentru o gustare, dar si la o cina in familie.
Numar de portii
8
Facebook Comments
Adaugă comentariu