Vegetarian & vegan

Placinta cu urzici

Text
Placinta cu urzici
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
placinta_cu_urzici__mg_0110.jpg

Ingrediente

250 g foi de plăcintă din comerț
500 g urzici tinere
100 g margarină
150 g cașcaval ras sau brânză de oi fărâmițată
2 ouă

Mod de preparare

Alegi urzicile, le speli în mai multe ape și le pui la fiert în apă clocotită cu sare (10 g la litru). Strecori urzicile, le toci pe un fund de lemn sau le dai prin sită. Apoi le amesteci cu puțină margarină topită și 50 g cașcaval ras sau brânză. Fierbi cele 2 ouă tari și le tai rondele. Ungi o tavă cu margarină. Așezi foile de plăcintă pe masa de lucru, le stropești pe rând cu margarină topită și le așezi una peste alta. Pe jumătate din lungimea foilor întinzi piureul de urzici, acoperit cu rondele de ou (ouăle fierte le poți zdrobi cu furculița și apoi le presări deasupra piureului de urzici). Jumătatea foilor neacoperite de umplutură le îndoi deasupra. Așezi plăcinta în tavă, presari cașcaval ras (sau brânză de oi) și o dai la copt în cuptorul încălzit din timp. După circa 35-40 de minute, când cașcavalul s-a topit și s-a rumenit, scoți plăcinta, o tai și o servești caldă.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE