1. Căleşte ceapa în puțin ulei încins. Adaugă carnea și un praf de cimbru, apoi lasă să se înăbuşe pe foc mic.
2. Separat, căleşte varza tăiată fideluţă și bine stoarsă. Adaugă apoi carnea înăbuşită şi potrivește gustul de sare și piper.
3. Unge cu ulei două-trei foi de plăcintă și așază-le în tava unsă și ea. Întinde deasupra o parte din amestecul de varză și carne și acoperă cu alte două foi unse de placinta.
4. Repetă operaţia până se termină umplutura și foile. Ultima foaie unge-o pe deasupra cu gălbenuș.
5. Coace placinta cu varza la cuptor cam 30-40 de minute, scoate și acoperă tava cu un prosop umed pentru câteva minute.
Poza principala
Galerie foto
1 pachet cu foi
1 varză murată
400 g amestec de carne tocată
2 cepe
1 gălbenuș
cimbru
ulei
sare
piper
Obișnuiști să pregătești din ea sarmale sau o gustoasă varză a la Cluj. Dar o plăcintă cu varză ai încercat?
Numar de portii
8
Facebook Comments
Adaugă comentariu