O plăcintă sățioasă și foarte gustoasă, binevenită într-o zi de post.
Ingrediente (6 porții)
400 g aluat foitaj
2 vinete potrivite
2-3 ardei capia/gogoșari
2-3 căței de usturoi
o mână de fasole verde
1 ardei iute
ulei
sare
piper
Mod de preparare
1. Feliază vinetele, stropește-le cu ulei, sare și piper și pune-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptor câteva minute, până se înmoaie.
2. Coace pe plită ardeii/gogoșarii, curăță-i de pielițe și feliază-i potrivit.
3. Întinde aluatul în forma de copt, lăsând margini generoase. Zdrobește în mojar cățeii de usturoi și freacă-I cu puțină sare și un strop de ulei, cât să se formeze o pastă. Unge aluatul cu pasta de usturoiul, așază deasupra ardeii copți, felii de ardei iute și vinetele, acoperă cu marginile aluatului și dă la cuptorul înfierbântat.
4. Între timp, dă fasolea curățată în două-trei clocote, dar să rămână crocantă.
5. Când aluatul a devenit auriu și crocant, scoate tarta și las-o să se răcorească, abi aapoi porționeaz-o și servește-o cu fasolea verde deasupra.
Adaugă comentariu