1. Frământă toate ingredientele de aluat până obţii o compoziţie netedă, care nu se lipește de mâini. Învelește-l într-o folie și lasă-l la rece câteva ore.
2. Dă pe răzătoare dovleacul și pune-l într-o tigaie adâncă, împreună cu zahărul și scorţișoara. Amestecă încontinuu, ca să nu se lipească.
3. Pune nuca într-o tavă și dă-o la cuptor câteva minute, dar nu foarte mult (să nu se amărască la gust). Adaug-o în compoziţia finală de dovleac.
4. Întinde două foi din aluatul de placinta după forma tăvii de copt. Așaz-o pe una din ele în tava tapetată cu hârtie de copt și lasă marginile în afară.
5. Toarnă umplutura dulce și aromată, nivelează cu atenţie și așază deasupra cea de-a doua foaie întinsă. Înţeapă placinta de dovleac cu nuca deasupra din loc în loc și dă la cuptor 35-45 de minute.
6. Când este gata, lasă-o să se răcorească, porţioneaz-o și abia apoi pudreaz-o cu zahăr. Servește-o apoi celor dragi!
Adaugă comentariu