Home » Deserturi & băuturi » Plăcintă cu dovleac și nucă
Deserturi & băuturi

Plăcintă cu dovleac și nucă

1. Frământă toate ingredientele de aluat până obţii o compoziţie netedă, care nu se lipește de mâini. Învelește-l într-o folie și lasă-l la rece câteva ore.

2. Dă pe răzătoare dovleacul și pune-l într-o tigaie adâncă, împreună cu zahărul și scorţișoara. Amestecă încontinuu, ca să nu se lipească.

3. Pune nuca într-o tavă și dă-o la cuptor câteva minute, dar nu foarte mult (să nu se amărască la gust). Adaug-o în compoziţia finală de dovleac.

4. Întinde două foi din aluatul de placinta după forma tăvii de copt. Așaz-o pe una din ele în tava tapetată cu hârtie de copt și lasă marginile în afară.

5. Toarnă umplutura dulce și aromată, nivelează cu atenţie și așază deasupra cea de-a doua foaie întinsă. Înţeapă placinta de dovleac cu nuca deasupra din loc în loc și dă la cuptor 35-45 de minute.

6. Când este gata, lasă-o să se răcorească, porţioneaz-o și abia apoi pudreaz-o cu zahăr. Servește-o apoi celor dragi!

 

Plăcintă cu dovleac

Poza principala

placinta_dovleac_mica.jpg

pentru aluat:

500 g făină

1 ouă

50 ml ulei

1 linguriţă cu oțet

200 ml apă minerală

 

pentru umplutură:

1 kg dovleac

200 g zahăr

200 g miez de nucă

1 linguriţă cu scorţişoară

zahăr pudră

 

Prajitura aromata cu dovleac

Plăcinta cu dovleac și nucă îţi aduce gustul toamnei în farfurie.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.