Preincalziti cuptorul la 160 de grade. Amestecati faina, untul si zaharul intr-un robot de bucatarie. Adaugati apa rece si framantati aluatul. Inveliti-l in folie de plastic si dati la frigider pentru 20 de minute.
Ungeti o tava de tarta cu unt. Intindeti aluatul in tava de tarta si taiati marginile. Dati la frigider pentru inca 20 de minute.
Scoateti tava din frigider, intepati aluatul cu o furculita, apoi asezati o foaie de hartie de copt peste aluat. Puneti boabe de fasole cat cuprinde si dati la cuptor pentru 10 minute. Scoateti din cuptor si aruncati fasolea si hartia de copt. Lasati sa se raceasca.
Amestecati zeama de lamaie cu frisca, ouale, zaharul si coaja de lamaie. Turnati peste aluat si dati la cuptor pentru 25-35 de minute sau pana cand se asaza. Lasati sa se raceasca mai intai la temperatura camerei, apoi in frigider.
Bezeaua: Bateti ouale pana se intaresc si adaugati treptat zaharul. Continuati sa bateti. Puneti bezeaza peste placinta si rumeniti cu un arzator pentru crema de zahar ars (se gaseste in magazinele de specialitate).
280 g faina
155 g unt
60 g zahar
45 ml apa rece
125 ml zeama de lamaie
190 ml frisca lichida
3 oua
160 g zahar
coaja de la o lamaie
Bezeaua:
4 albusuri
300 g zahar
Comentariu