1. Curăţă merele, taie-le cubuleţe, după care călește-le ușor în 50 g margarină. La final, stropește-le cu coniac și zdrobește-le cu furculiţa.
2. Adaugă nucile tocate și mierea. Separat, desfă cu mare grijă foile de plăcintă. Într-o tavă unsă cu margarină așază jumătate din foile de plăcintă nu înainte de a le stropi din loc în loc cu margarină topită.
3. Întinde apoi piureul de mere. Acoperă cu restul de foi unse cu restul de margarină topită. Taie plăcinta de mere cu nuca+
în pătrate potrivite și coace la cuptor, la foc mediu, timp de 30 de minute.
4. Oprește focul, după care acoperă tava cu un șervet umed. Serveste dupa ce plăcintă cu mere de post s-a racit.
Mancare de post cu salata de vinete coapte
1 kg mere
1 pachet cu foi de placintă
500 g nuci
3 linguri cu miere
50 ml coniac
250 g margarină
Adaugă comentariu