1. Călește ceapa tocată mărunt într-o lingură cu ulei încins. După două minute, adaugă spanacul curăţat și opărit și ţine pe foc până se înmoaie. Ia de pe flacără, sărează și piperează.
2. Separat, rade brânza, adaugă ouăle bătute și smântâna, mărarul tocat mărunt.
3. Când spanacul s-a răcit, încorporează amestecul de brânză și ouă.
4. Întinde o foaie de aluat și așaz-o pe tava de cuptor. Înţeap-o din loc în loc cu furculiţa.
5. Toarnă amestecul de spanac și brânză, rade deasupra cașcavalul afumat și acoperă cu cealaltă foaie.
6. Taie plăcinta în pătrate potrivite, unge-o cu un amestec de lapte bătut și ou și dă la cuptorul încins, până când capătă o culoare arămie și s-au copt foile.
400 g aluat fraged
pentru umplutură:
1 kg spanac proaspăt
1 ceapa
200 g brânză feta
100 g mozzarella
3 ouă
3 linguri cu smântână
50 g cașcaval afumat
lapte bătut
mărar
ulei
sare
piper
Adaugă comentariu