Home » Deserturi & băuturi » Placinta regilor
Deserturi & băuturi

Placinta regilor

1.Întinde prima foaie de aluat în forma de copt. Înțeap-o din loc în loc.

2.Separat, amestecă făina de migdale cu zahărul, untul topit și oul. Unge foaia întinsă cu acest amestec, lăsând marginile neunse.

3.Acoperă cu cea de-a doua foaie și lipește marginel cu degetele, apoi apasă-le cu dosul unei furculițe. 

4.Bate gălbenușul cu două lingurițe cu apă și unge plăcinta deasupra. Cu un cuțit nu foarte ascuțit, trasează câteva linii fie pe aluat, dar fără să-l crestezi.

5.Dă la cuptor pentru 30-40 de minute ori până aluatul a devenit auriu. Dizolvă o lingură cu gem de caise cu puțină apă și unge plăcinta abia scoasă din cuptor. Las-o să se răcească.

credit foto: © Agence DER – Fotolia.com

 

Poveste. În Franța, “galette des rois” (sau plăcinta regilor), este un desert specific sărbătoririi Epifaniei la credincioșii de rit catolic din Franța și Belgia. În prăjitură se ascunde un jeton (sau un bob de fasole) și cine are norocul să-l găsească în porția sa, este desemnat regele zilei.

 

Poza principala

placinta_regilor_fotolia_29929513_subscription_xxl-c_agence_der_-_fotolia.com_mica.jpg

2 foi de aluat foitaj

100 g făină de migdale

75 g zahăr tos

1 ou + 1 gălbenuș

50 g unt topit

gem de caise

Un desert ușor de pregătit, demn de o petrecere intre prieteni.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE