1. Taie dovleacul în felii potrivite și coacele puţin la cuptor.
2. Rade brânza telemea și amestec-o cu brânza de vaci. Adaugă smântâna, ouăle bătute cu sare și chimen.
3. Unge o tavă cu ulei. Așază 3-4 foi de plăcintă unse cu ulei. Întinde jumătate din amestecul de brânză, apoi pune feliile de dovleac coapt.
4. Acoperă cu un strat din amestecul de brânză, după care așază frunzele de spanac opărite și scurse.
5. Întinde restul de amestec de brânză și foi de plăcintă unse cu ulei. Lasă la cuptor placinta cu dovleac timp de 30-35 de minute.
Poza principala
Galerie foto
1 pachet foi de placintă
1 felie de unt
300 g brânză telemea
200 g brânză de vaci
250 g smântână
5 ouă
spanac
chimen
sare
ulei
Plăcinta sărată cu dovleac este un antreu aromat care anunţă venirea toamnei.
Numar de portii
8
Calorii
395
Facebook Comments
Adaugă comentariu