1. Curăță și taie felii dovlecul și pune-l la copt.
2. Pentru aluat, freacă margarina cu 150 g de zahăr. Încorporează oul, praful de copt, un pliculeț cu zahăr vanilat, un praf de sare și făina cernută proaspăt.
3. Frământă un aluat omogen, dar nu foarte tare. Învelește-l într-o folie și dă-l la frigider pentru cel puțin jumătate de oră.
4. Pune acest dovleac copt într-un blender (sau într-un vas de mixer), pune restul de zahăr pudră și vanilat și, după gust, un praf de scorțișoară.
5. Împarte aluatul în două și întinde tot atâtea foi (după dimensiunea tăvii folosite). Pune o foaie pe fundul tăvii tapetate cu hârtie de copt, pune deasupra umplutura și deasupra cealaltă foaie.
6. Înțeapă placinta cu dovleac din loc în loc și dă la cuptorul fierbinte pentru 40-45 de minute. Pudrează plăcintă și porționeaz-o după ce s-a răcit.
1 kg dovleac plăcintar
200 g margarină
400 g făină tip 000
1 ou
200 g zahăr pudră
1/2 pliculeț cu praf de copt
2 pliculețe cu zahăr vanilat
sare
Adaugă comentariu